Kambodsja

Naa har vi vaert i Kambodsja i ca 2 uker, vi har flere meninger om landet, men utrolig god mat, veldig hyggelige mennesker og ekstremt billig land.

Mye tiggere, spesielt barn, og eldre som var med under krigen som har mistet en fot eller en arm eller noe annet!

Phnom Penh er hovedstaden i Kambodsja og er en av Asias fattigste hovedstader. her besokte viS 21 museet og Killing Fields.

S21. Hit kom mange tusen som ble mistenkt for å være fiender av Pol Pots regime. De ble torturert på det mest grusomme før de til slutt ble drept. Museet er en gruvekkende, men nødvendig, opplevelse. Lavmælt går de besøkende fra rom til rom, hvor mange av torturredskapene fortsatt ligger igjen. Sterkest inntrykk gjør de mange tusen svart-hvitt-portrettene som torturistene tok av alle fangene.

Etter avhørene i Tuol Sleng (S21) ble de fleste fangene fraktet til Choeung Ek, bedre kjent som «Dødsmarkene». Her ble de regelrett henrettet. I dag er det reist et stort tårn til minne om de drepte, fylt med hodeskaller etter ofrene. Nesten 9000 døde er funnet i massegravene i dette området. Choeung Ek ligger en halvtimes kjøring fra Phnom Penh sentrum.

Siem Reap

her kjopte vi tre dagers pass for tempel turer, noe vi synes var litt mye, var saa varmt og gaa hele dagen i steikende sol og klatre opp i alle templene. Vi gikk kun i 2 dager.

Vi var en tur i Floating Village, meget spesielt, en by paa vann. De hadde skole, grise farm, politi, jah alt. Desverre til Saras store forskrekkelse hadde de ogsaa skilpadder paa resturanten der som man kunne kjope ogsaa lagde de den til deg som du kunne spise, de hadde ogsaa krokodiller som man kunne kjope. Krokodillene og skilpaddene var levende. Vi stoppet innom den ene flyte butikken, kjopte 50 skriveboker og 10 blyanter som vi ga til flyte skolen vi var innom. der var det overfylt av barn, og de som var der i dag (sondag) bodde der for de har ingen foreldre.

Sara har jobbet frivillig en uke som engelsk laerer, noe som var utrolig spennede og goyt. Mr Ross som eier skolen gjor en utrolig god jobb, han har 7 andre skoler i Kambodsja. Skolen er for hjemlose og fattige barn fra Kambodsja. Det er to klasser, ene er opp til 12 aar og de er over 40 stk, andre er fra 12-16 aar, de er kun ca 20 =) jeg har undervist begge klassene alene. Sa kunne Mr Ross faa litt fri, og bygge videre paa skolen, han holder paa aa pusse opp, male osv.

Tilbake til Thailand etter2 fine uker, paa buss i 25 timer, hvor vi drar videre med buss til Singapore, ogsaa baat over til BALI =)

Mossi Marita & Sara ❤

Reklamer

Én kommentar

  1. SÅ FANTASTISK!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: